sâmbătă, 7 februarie 2015

Mitul androginului



Se știe că avem un corp eteric, de fapt dublul vital. De ce ,,dublu”? Pentru că este format în proporții diferite de cele două energii: masculină și feminină.
Femeia are corpul vital  la exterior din energie feminină, negativă, lunară, iar interior din energie masculină, solară.
Bărbatul are corpul vital la exterior din energie masculină, pozitivă, solară iar interiorul din energie feminină, lunară, negativă.
Așa cum doi magneți nu se atrag pozitiv cu pozitiv ci se resping, așa este și în lumea noastră.

Se spune că inițial cele două energii formau un Întreg = Androginul, care a fost separat. Însă acest Intreg conținea în Sine cele două energii dar nediferențiate. Ceea ce noi percepem acum ca fiind KI-ul. Prana, orgonul, chi, mana.... Androginul  are o polaritate anume doar în funcție de necesitate. Acolo unde era necesar  se completa lipsa energiei consumate sau dimpotrivă se îndepărta o energie în exces. Așa se ajutau două asemenea entități. Această acțiune a fost un început în diferențierea energiilor. Nu singurul. Ci este doar o idee despre ceea ce se poate realiza. Pentru că feminin și masculin au la nivele mai subtile o altă ,,consistență” decât bănuim, percepem în stadiul de cunoaștere de acum.

În fiecare din noi trebuie realizat întâi un echilibru energetic. Dar nu ca la farmacie, nu ca o rețetă, și nu 50 % cu 50%. Ci 30% una , 70% alta, sau 25 cu 75%... O proporție în funcție de necesar. Pentru că înveți  să  folosești energia personală și așa treptat devii conștient de cine ești. Treptat.

Fiecare bărbat trebuie să facă acum un efort de a-și înțelege energia feminină din interior. Energia explozivă, solară a folosit-o până acum pentru a acționa în afara sa. Iar acțiunile sale au urmările pe care le cunoaștem. S-a luptat, s-a bătut (la propriu) pentru a învinge.  Interiorul  - o mare necunoscută, un uriaș potențial. Știți cum este: dacă nu ești conștient de ceva acel ,,ceva” nu există. Iar când devii conștient înveți să ,,modelezi” prin propria voință. Sunt multe de învățat în această zonă.  Se spune că iubita, soția o vei alege după coordonatele energetice ale mamei. Fetele după ale taților. Pentru că este o energie deja cunoscută. E doar un posibil răspuns.

,,In spatele unui bărbat puternic se află întotdeauna  o femeie și mai puternică”. Femeia care l-a hrănit energetic, Sufletul. Bărbatul fiind Spiritul. Însă responsabilitatea folosirii energiei nu revine numai bărbatului ci fiind ,,izvorul”, și femeii. Sigur, faptul că rolul ei social a fost înlăturat până la limita cea mai de jos nu poate fi o unică scuză. Însă .... așa am învățat și unii și alții.  Asta trebuie să vedem nu numai dizarmoniile trecute. Au trecut oricum. Care este atitudinea acum ?! Ce ai învățat tu ca bărbat sau femeie ?!

Femeia învață acum să fie activă, solară. Deci folosește , conștient mai mult sau mai puțin, energia din interior. Numai că încă necunoscând bine uriașa energie care o determină la acțiune, s-a îndreptat tot spre exterior, să modeleze bunuri,situații materiale. Să aibă. Și așa posibilitatea de a continua prin acumulări materiale continuă spre nemulțumirea și separarea din ce în ce mai dureroasă.

Privește în tine ! Fiecare suntem unici. Așa cum sunt amprentele degetelor. Intâmplător?! Sigur că nu.
 O atenționare: bărbații au scris, scriu, cărțile din punctul lor de vedere, de percepție spiritual. Femeile ar trebui să fie atente cum preiau aceste învățuri din punctul de vedere masculin. Deci: atenție doamnelor !!!


Clocotul interior, forța interioară și femeia va trebui să învețe să și-l stăpânească. Așa cum a învățat tare demult. Când stătea în mijlocul furtunilor și trebuia să le potolească. Furtuni, stihii reale. Așa începea pregătirea celor care mai apoi au devenit preotese sacre. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text