miercuri, 11 februarie 2015

Planeta Iubirii



Frumoasa noastră Planetă Mamă ! Cât de puțin te cunoaștem. 
Sunt multe discuții iscate despre energiile planetei, puținătatea informațiilor ne derută. Percepțiile sunt diferite și de aici o oarecare reținere: care este adevărul?!
Sunt trei zone ale pământului fiecare cu energia ei, specifică. Dacă ne acordăm la energia solului, ea ne apare ca fiind galbenă.
Energia radiată de Pământ, creată prin forța centrifugă, o vom percepe ca fiind răcoritoare, de culoare albastră.

Energia din interiorul Pământului ne apare ca roșie/portocalie. Magmă, foc incandescent. Mișcarea din interiorul  pământului, temperatura  diferită de cea a stratului de la suprafață
 Percepțiile por fi diferite depinzând de zona cu care intrăm în legătură. De stratul energetic cu care vrem să ne acordăm. Ca să nu dăm naștere la discuții contradictorii inutile.
Interiorul Pământului este asociat cu calitățile feminine profunde, expresia lui exterioară cu cele masculine.

Important să știm aceste aspecte ca să înțelem locul la care ne acordăm. Conform învățăturilor maeștrilor antici, femeia este mai caldă (yang) în interior decât bărbatul, fiind Yin în exterior. De ceva timp, în sec. XX, s-a descoperit că ovulul fertilizat are o mișcare de rotație similară cu cea a Planetei. Ovulele și energia Pământ/Lună fiind corelate în mod direct.
Bărbații au o energie yang, mai caldă în exteriorul corpului, profund în interior o energie yin, rece.

Trecem printr-o perioadă de autocunoaștere. Nu este ușoară, ba chiar dificilă. Motive sunt destule și multe. Autocunoașterea este ea însăși dureroasă și este/devine și singulară. Nu e ușor ca după ce înțelegi ceva să vezi că ....alții nu aplică. E o ironie, desigur dar și adevăr. In prezent avem mai multe probleme la care căutăm rezolvare decât vre-odată până acum. Bolile sunt tot mai complexe, afecțiunile psihice mai persistente. Comportamentul nostru este haotic, în derivă. Pentru o perioadă mai mare sau mai mică. Până învățăm ce înseamnă discernământul. De a accepta sau nu anumite comportamente, de a pleca sau rămâne într-un loc, de a spune da sau nu.

Cuvintele și gândurile sunt deja Puteri pe care le folosim conștient sau inconștient împotriva propriei persoane sau împotriva altora. De aceea e important să întelegem puterea lor mult crescută acum. A bârfi, a fi nemulțumit de cineva e ca și cum i-ai pune otravă în mâncare. Dacă persoana este curată vei primi imediat ceea ce ai dat. Hrănim așa și frumoasa planetă drept recunoștiință.


 Abundă tehnicile de vindecare. Sunt din ce în ce mai multe. Medicina se recunoaște nepunticioasă cu toate descoperirile științifice de anvergură. Banala răceală – atunci când temperatura ridicată anihilează microbii, iar toxinele sunt eliminate din organism printr-un proces natural de purificare a devenit o sursă de ,,luat medicamente”. Și așa înțelegem să revenim spre abilitățile naturale de vindecare ale organismului. Ne întoarcem și căutăm Sursa. Dar fiecare va trebui să facă asta, personal. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text