joi, 8 ianuarie 2015

Ziua stelară




     Fulgii… mii de fulgi care au cotropit văzduhul, transformând totul într- o imensitate albă, pustie de oricare alt suflet pe o rază de câţiva kilometri.
     Soare! Un soare puternic, ca de vară face fulgii să se aşeze uşor şi blând, a îmbrăţişare, pe pământ. Stau în mijlocul eternului alb, fără a avea gânduri sau dorinţe. Mă bucur doar că sunt aici. E o „stare”. Îi pot da numele de bucurie dar este mai mult o linişte, un vid interior care primeşte tot ceea ce este în afară.
     Când am pătruns în acest spaţiu, am dislocat o fâşie pentru mine anume. Fulgii parcă s-au îndepărtat dar treptat au început să se apropie  învăluindu-mă, integrându-mă în decor. A fost  o acceptare, un tandru: ,,Bun venit!”  Şi, dintr-o dată, cu ultimii fulgi, se întâmplă minunea. Printre cei mari şi pufoşi apar mici sclipiri care se transformă în steluţe din ce în ce mai bine conturate, mai clare.

     ,,Fulgii tocmai curăţaseră văzduhul pentru „vizitatori”, vine un gând răzleţ. Începe o adevărată reprezentaţie cosmică! Zeci, sute de steluţe coboară din înalturi, dintr-o navă cosmică invizibilă. Stau nemişcată urmărind fascinată ,,spectacolul”.
      Aşa am ales să trec ziua de astăzi, zi de putere, ziua când harta stelară mi s-a imprimat pe retină şi de atunci continuă să se deruleze până voi învăţa să recunosc fiecare vibraţie planetară cu darul de putere care mi-l aduce. Voi înţelege mesajul, va fi bine, dacă nu, el se va derula cu ,,noi” impregnări, sub noi forme, sincronicităţi, în vieţile mele până îl voi recunoaşte. Atât va fi suficient. Recunoaşterea lectiei este sinonimă cu a o învăţa. Instantaneu. Va rămâne în timpul în care am înţeles-o; nerepetând-o, va fi bine… voi trece la următoarea. Doar Eternitatea există, nu?!

     Steluţele au o viaţă a lor. Unele sunt mai lente altele parcă sunt săgeţi plecate dintr-un arc nevăzut. Şi toate ,,caută”, caută ceva. Toată atenţia mea este îndreptată spre ele, sunt fascinată de acest joc. Şi, dintr-o dată ,,înţeleg”: fiecare caută o rază de Soare. Iar atunci când o găsesc, se aprind brusc de parcă ar exploda. Şi, mă trezesc dintr-o dată, în mijlocul unui imens joc al iubirii… celeste. Sunt în mijlocul unui imens foc cosmic al iubirii. Nuuuu, sigur nu am ştiut până acum ce înseamnă vrajă… să trăieşti în vrajă. Pentru că, nu doar o văd. Steluţele se aşează pe ochii mei, pe păr, pe obraji, pe buze. Întind mâinile cu palmele deja arzând şi ele încep să strălucească. Brusc, simt că am devenit ţinta preferată.
Nu mai există timp şi spaţiu, nu mai exist eu…  Pentru că ochii mei primesc strălucirea Luminii când micile lumini se aşează pe ei, părul meu devine  o apă curgătoare, obrajii sunt hrăniţi de sărutarea lor, buzele absorb însetate fiecare fir de soare care vine pe ele… iar fiinţa lor devine picătură de nemurire care pătrunde în adâncul trupului meu.
Devin totuna cu nemărginirea din jur. Nu mai văd steluţele, forma lor, pentru că am devenit esenţa lor. Forma lor fizică dispare, devin sensuri care prin firele multicolore pă-trund în mine.
     Caut eu însămi o rază de soare. Trebuie să o găsesc. Păşesc uşor prin aerul care mă atrage spre un loc anume… şi dintr-o dată rămân într-o nemişcare totală. Cred că nici nu mai respir. De fapt nu mai exist în clipa aceea. Devin sunet şi lumină. Mii de culori vibrează în mine reverberând în sonorităţi care sunt un unic cântec. Disting fiecare notă, dar urmează alta şi alta… într-o derulare care nu mă ameţeşte ci mă face să vibrez intrând într-o mare a culorilor şi sunetelor.

    Nemişcarea mea nu este nemişcare pentru că sunt şi în aerul din jur - nici eu nu ştiu cât de departe, sunt şi în pământul acoperit de nea. Mi-e bine şi aşa. Este ca o scurgere lină spre adâncurile lui, dar şi ale mele.
Nu este tăcere şi nemişcare chiar dacă, la un moment dat simt că din afară, aşa mă văd. Aş vrea, aş vrea… să zâmbesc dar nu o fac eu pentru că explodează aerul din jur ca răsfrângere a gândului meu.
Iar în clipa aceea am auzit râsul îngerilor, aşa cum  mi-am dorit dintotdeauna. Acum ştiam, vedeam cum se joacă îngerii când aruncă cu bulgări de lumină unii în alţii. Acum, râsul lor a spart tăriile rostogolindu-se în valuri de iubire peste tot, cuprinzându-mă şi pe mine în reverberaţia lui.

      Ruga  revine fierbinte în mine: ,,Doamne, dacă sunt copil al stelelor, priveşte-mă încă o dată”. Nu şoptesc nimic iubirii care mă cuprinde. Eu însămi sunt, devin marea recunoştinţă faţă de EL, care este nemurirea însăşi. Fiinţa care-şi iubeşte cu ardoare Creatorul.



     Plec încet spre căsuţa ca din poveşti, bătrână ca timpul însuşi. Prieteni dragi mi-au dăruit-o pentru această sărbătoare a mea. Le sunt profund recunoscătoare, le mulţumesc încă odată. Mângâi câinele care se preface că nu-i pasă. Ciudat animal. Trăind în singurătate simt cum absoarbe fiecare atingere în fiinţa lui. Nu cere nimic, dar primeşte totul cu o recunoştinţă imensă. Rareori se gudură. Are nemişcarea dar şi freamătul munţilor în el. Doar te priveşte în ochi şi asta este mulţumirea pe care ţi-o transmite. M-a ,,adoptat” din prima clipă după o privire luuungă şi pătrunzătoare de mi-a venit să mă întorc să văd... dacă nu mai este cineva în spatele meu. Stăpânii lui au răsuflat uşuraţi în clipa aceea. ,,O să ai zile bune aici. Mitu te-a ,,primit”. Ştiam ce înseamnă asta.
     Intrând în odaia mică şi-n care miroase a mere şi a busuioc, parcă au trecut zeci, sute de ceasuri de când nu am plecat. Nu mai sunt cea care a ieşit din odăiţa mică, simţindu-se inutilă şi a nimănui.

     Focul mocnit primeşte bucăţile de lemn pe care le cuprinde într-un vârtej ameţitor. Privesc flăcările şi simt statornicia bucuriei din mine. Este limpede şi curată, o totalitate dincolo de orice stare. Nu mai exist eu, ci liniştea şi pacea dinlăuntrul meu, o mare împlinire.
Privesc unica floare pe care am primit-o înainte de plecare. A rămas neschimbată. Apropii degetele de ea. Cu sfială… cu teamă că nu e din lumea aceasta. Căldura împrăştie mirosul merelor în fiecare atom al aerului, busuiocul îi ţine isonul. Devin sufletul dintr-o casă a poveştilor, aşezată pe un vârf de munte alb şi care se pierde în imensitatea cerului, devenind totuna.
     Tot trupul meu, totalitatea mea, a fost hrănită cu iubire celestă iar acum cu cea aromitoare, pământeană, într-o armonie deplină. Sufletul meu a primit tămăduirea Iubirii. Miracolul devenirii…
                „La mulţi ani!”, pot să şoptesc şi aud reverberaţia răspunzându-mi :
                                                     „La mulţi ani!”.
Încep să scriu...

( Fragment din ,,Reiki - Jurnalul unui maestru” – Ed. Orfeu 2000)


marți, 6 ianuarie 2015

Botezul rugăciunii


Am crescut cu Ruga rostită în fiecare dimineață și seară de seară.  Un om cu ochii verzi ca frunzele îmbăiate de auriul soarelui și plete albe le rostea molcom în tăcerea care cuprindea odaia. Seară de seară, în fiecare zori de zi.   Ani și ani ! Întotdeauna.

Apoi s-a așternut tăcerea depărtării, spaima lumii și treptat, uitarea. Alte valori ale civilizației au acoperit ceea ce aveam să caut apoi cu disperarea celei pierdute prin rătăcirile lumii.  Amintirile însă m-au ajutat mereu fără ca eu să realizez. În lumea din jurul meu care dorea și ea cu ardoare să revină la matca sufletului au venit nedumeririle altora, durerile lor care voiau vindecare. Și înțelegere. Pentru că aici s-a ajuns: la a ,,numi”, descifra, nedumeririle din ,,taine”  

Azi este ziua mea și așteptam ca în fiecare an Darul. Un Dar de înțelegere care sosește negreșit. Este copleșitoare această încredere și am învățat, an de an, să fiu tot mai atentă. A depins numai de mine. Realizez că am trecut de multe ori pe lângă Darurile pe care ni le dorim cel mai mult: prin neatenție, din ignoranță, din faptul că tot așteptăm ,,indicii” exterioare și nu TRĂIM deschizând desaga propriului suflet. Clipa asta magică e doar o SECUNDĂ și este numai și numai în ACUM. Dacă o trăiesc pe cea de ieri, e ,,amintire” nu e ACUM. Pot să-mi amintesc dar și să aleg dacă devine ACUM sau nu! Asta se învață. Este o unică trăire personală și doar în prezent.

Între spiritualitate și religie nu e loc încă de conciliere. Și e bine. Pentru că fragilitatea spirituală a acestor timpuri crează iluzii foarte mari, care devin traume. Lipsește consecvența practicii, a unei metode care presupune multă cunoaștere dar și repetivitate, practică permanentă. Așa ca Ruga din copilăria mea. Firescul ei l-am regăsit de ceva timp însă Înțelepciunea am înțeles-o acum vorbind cu un suflet îndurerat care voia să își ajute mama. Mulțumesc pentru încrederea acordată și pentru Darul Înțelegerii care așa a venit.

Cum poți să ajuți pe cineva ?! O mare importanță este de a nu-l lăsa să intre în noapte cu un suflet încărcat cu deziluziile de peste zi. Modern spus: schimbându-i frecvența energetică. Atenție însă întîi la a ta !!!  De ce să bântuie ( să bântui) noaptea prin coșmarurile pe care o frecvență joasă le poate provoca?! 
Dacă înțelegi, multe se vor schimba. La asta ajută Ruga: la schimbarea tărâmului energetic în care vei ajunge - procesarea informațiilor din subconștint în conformitate cu stările zilei - aceștia sunt o parte din demonii care ne-au înspăimântat până acum. Denumiri profane, ale timpului de acum pentru a descifra vechile înțelesuri din taine, rostite însă ca învățătură sacră. Dar pot deveni Puterea care să  îndrume pentru a ne regăsi.

Ruga – înălțarea sufletului către o frecvență cosmică înaltă, sigur te va răsplăti cu un somn binecuvântat. Altfel vei păși în tărâmul frecvențelor joase, te vei chinui. Iar zâmbetul dimineții va fi șters din viața ta.

Adoratorul va deveni asemeni celui adorat!!! Adoratorul va primi treptat din raza pe care el o cheamă să lumineze. Fie de orice culoare, fie numită cu oricare pecete... Raza îl va binecuvânta. Un singur cuvânt: Doamne ! și ajungi în împărăția sufletului. Apropierea e treptată. Însă orice pas depinde de fiecare. Dincolo de religii și sisteme există starea perfectă rămasă, păstrată dar uitată în adâncul inimilor. Un mic efort o face să strălucească ,,reînviind-o”.

În mintea lui Dumnezeu nu există boală, durere. Atunci: de ce în mintea umană le facem loc să fie ba să și devină permanente?! Pentru că din necunoaștere, ignoranță, asta facem. Păstrăm ,,iluziile” care devin realitate. Și totuși ni se spune că le putem schimba, că depinde numai de noi. Însă așteptăm să învârtă altcineva la mâncarea (mămăliga) noastră. Nu vreau numai să fiți de acord cu mine. Vreau  SĂ TRĂIȚI ca ADEVĂR al fiecăruia: în mintea Lui nu există ideea de suferință așa că ... renunță și tu la a gândi așa. La a trăi așa.

Crezi în Dumnezeu?! Atunci de unde apare într-o frântură de secundă  fumul, ceața neîncrederii?! De asta aveau străbunii o vorbă: ,,Cred. Dar ajută Tu, Doamne, necredinței mele”. Acea frântură de secundă ne desparte brusc și tăios de Veșnicie. Fără să vrem devenim farisei. Și, știm că este așa. Măcar a recunoaște asta e un prim pas. Enorm, important punct de plecare care ne ușurează inima. Înainte se numea ,,lupta cu patimile”. Nu ! nu este o luptă (iote de unde apărură unii ,,luptători ai luminii”). Coștientizarea aceasta, face ca apucăturile, multe și colorate, să fie ținute în frîu. Cu eleganță, dacă nu te ,,implici” (energetic) prea tare. Și nu e cazul să mai repetăm ceea ce a dus la multele dizarmonii ale lumii.

Deci: nu intra în noapte cu o frecvență energetică joasă. Te vei trezi obosit, venit sfâșiat de spaime, de chinuri din acele zone.
,,Cantitatea” sporită a Rugilor poate deveni povară. Trăirea sinceră și curată, directă în relaționarea cu Doamne – asta te va ajuta! Fără ,,lirisme” care devin deziluzii. Doar așa capeți tu însuți încredere. Îți câștigi dreptul la eternitate. De fapt, doar ți-l reconștientizezi – l-ai avut dintottotdeauna. Dar de ceea ce nu ești conștient că ai – nici nu te vei bucura și desigur, nu vei folosi. Poți să ai cea mai superbă floare – așa ca ,,Micul prinț” ( Saint Exuperi https://www.scribd.com/doc/11609771/Saint-Exupery-Micul-Print) dar dacă nu îi acorzi toată iubirea și încrederea ta, ea este o floare oarecare, pierdută printre mii și mii de altele asemenea. Pentru că tu o iubești și o îngrijești, ea devine Unică. Recitiți povestirea, veți fi răsplătiți de fiecare dată cu o nouă lacrimă care va mai lumina o potecă a sufletului.

Vrei să ajuți pe cineva drag?! Trimite-i ,,rânduri de iubire”. Poștașul?! E Doamne !!! ei da! E un ,,rol” pe care îl îndeplinesc miliardele de îngeri dar ei nu pot ,,scrie” în locul nimănui. Și pentru că ei îi aparțin Lui, pentru că El știe mai bine pe cine să însărcineze ca să ducă la îndeplinire ,,misiva”, Doamne este și poștașul suprem. 
Avem însă încredere?! Asta e spaima nerostită și neîncrederea noastră ( știu: mai degrabă apare judecata că am zis ,,postaș” decât a vedea măreția rolului Lui).  Dar prin consecvență, numai prin consecvență,  înlăturăm spaimele. Până apare trăirea permanentă într-o zonă stabilă. Sigur că mereu ne vom dori mai mult. Efortul nu-l vom mai considera efort ci eliberarea de spaime, de deziluzii. Când stabilizezi o energie în tine, ea devine STAREA ta, TRĂIREA ta. Și simți când o pierzi, simți când ieși din ea. Înveți treptat cum să o regăsești. Asta facem prin multitudinea de sisteme spirituale. Impunerea Credinței prin spaime nu mai poate fi o realitate dar nici ,,învățăturile” entuziaste care devin vorbe de clacă, nici ele nu sunt bune. Forța, Puterea Unică care ne-a creat și din care suntem creați, trebuie conștientizată. Iar această conștientizare începe cu a recunoaște că EXISTĂ .

,,Doamne, nu mai mi-e frică să-Ți spun că Te iubesc! știu că privești lumea prin ochii mei și vreau să-Ți arăt cât de frumoasă este”. Doar așa vom schimba Lumea și pe noi. Știind că dumnezeirea este privită,și privește prin ochii noștri. Ceea ce ,,vedem” noi, aceea Îl facem și pe El să vadă. Vedem boala și ne tânguim?! Am fost creați perfecți. NOI ne-am îmbolnăvit prin otrava GÂNDURILOR care au devenit stări sufletești, psihice. Care ne-au aruncat într-o frecvență energetică joasă. 
Știu. Nu ieșim cu ușurință din ea. Însă e mai ușor decît înainte. Capacitatea, puterea umană este mult, mult mai mare decât a fost vre-odată. Și dacă înțelegem asta și devenim atenți la ceea ce facem, ce spunem, ce gândim vom lăsa o lume curată. Un război e un cumul de gândiri joase, negative. Acumulări de karme joase. Fie că este între neamuri fie că este între două persoane.

Uite că în fiecare seară alegi unde îți petreci un sfert din viață. Cel puțin. Dar care are o însemnătate enormă. Alegi unde și cu ce combustibil îți încarci bateriile. Ba încă mai poți ajuta și pe alții, trimițându-le ,,frecvețe de iubire”. Știu că este real. Convingeți-vă și, mai ales, nu renunțați să continuați atunci când se ,,împlinește”. 
Negurile mereu sunt aproape pentru că ele înseamnă renunțarea la a chema/numi, Lumina. Dacă nu o ,,numești”, ea se stinge.
 Este atât, atât de .... simplu.

Cu toată iubirea, gânduri de fericire și împlinire tuturor
Danaela- Daliela

joi, 1 ianuarie 2015

La mulți și binecuvântați ani !!!

Credeți- ca împlinirile dorite să se adeverească. Lăsați sufletul să-și deschidă ochii spre realizări și bucurii.
Fiți prezenți cu toată ființa în marea sărbătoare a Vieții!

La multe clipe minunate cu sănătate și iubire în 2015 !